J.H.Erkko: 3 kotoista tarinaa

J.H Erkko (1849-1906) (Juhana Heikki Erkko) ,oli tunnettu suomalainen kulttuurivaikuttaja, kirjailija ja runoilija, joka oli ammatiltaan opettaja. Hän teki matkoja ulkomaille: Englantiin, Saksaan, Itävaltaan, Italiaan, Monacoon, Ranskaan, Tanskaan, Sveitsiin, sekä kävi myös Egyptissä ja Palestiinassa. Erkko oli vankka suomalaisuusaatteen kannattaja, ja tuki mm. nuoriso-ja raittiusseurojen toimintaa. Hän rakennutti Tuusulaan Pekka Halosen suunnitteleman Erkkola-taiteilijakodin itselleen vuonna 1902. Erkko tuki myös suomenkielisten koulujen perustamista, koska hänestä oli tärkeää suomen kielen aseman parantaminen ja sitä kautta sivistyksen kehittäminen. Hän lahjoitti Tuusulan kirjastolle merkittävän kirjakokoelman.

Erkko on tehnyt runot useisiin tunnettuihin lauluihin, kuten joululauluun "No onkos tullut kesä" , "Olet maamme armahin suomenmaa", Hämäläisten laulu, Oskar Merikannon sävellykset Muistellessa,  Merelle ja Laula tyttö. Hän sai kirjailijaeläkkeen, josta ei kuitenkaan ehtinyt nauttia. 

Tälle äänikirjalle on valittu kolme "kotoista tarinaa", kokoelmasta Kotoisia tarinoita. Nuo tarinat ovat:   1. Kuinka syys muuttui kevääksi 2. Wiipurin rinkeli 3. Jättiläisen sydän.

Lukijana on Ritva-Liisa Elivuo.

OVH 35 €/kpl (sis. alv. 24 %). Postitusmaksu lisätään hintaan.

Kokonaiskesto: n. 29 min. 28 sek.

Ääninäyte:

  • Finore Oy
  • ISBN: 978-952-6600-08-6(CD), 978-952-6600-09-3(mp3)