Zacharias Topelius: Joulupukki

Joulupukin salaperäisyys ja alkuperä ovat aina askarruttaneet monia – ja erityisesti se, kuka Joulupukki oikeasti on. Satusetä Topelius tuntuu tietävän asiasta jotakin...

Satusetä Zacharias Topelius (1818-1898) oli lehtimies, professori, yliopiston rehtori – ja kuuluisa kirjailija. Hän ihaili tanskalaista satukirjailijaa Hans Christian Andersenia, ja alkoi itsekin kirjoittaa lapsille, tultuaan isäksi. Näitä satuja, kertomuksia, lastenrunoja ja satunäytelmiä julkaistiin lastenlehdissä ja niitä koottiin myöhemmin kirjasarjaan Lukemisia lapsille. Kirjoitukset ovat hyvyyttä, rakkautta, oikeudenmukaisuutta ja kauneutta kunnioittavia. Topelius oli Suomessa ensimmäinen, joka kirjoitti nykyaikaista lastenkirjallisuutta, sillä ennen häntä oli hyvin vähän kirjoja olemassa juuri lapsille. Topelius kirjoitti ruotsiksi, joka oli hänen äidinkielensä, mutta monet hänen kirjoituksistaan suomennettiin heti ilmestymisensä jälkeen.

Tällä äänikirjalla olevan suomennoksen on tehnyt Markku Elivuo. Taustalla on perinteisiä joululauluja ja äänitehosteita. Kertojana Ritva-Liisa Elivuo.

Äänikirja sisältää yhden CD-levyn kotelossaan.

OVH 27€/kpl (sis. alv. 10 %). Postitusmaksu lisätään hintaan.

Kokonaiskesto: 13 min.

Ääninäyte:

  • Finore Oy
  • ISBN: 978-952-6600-51-2 (CD)978-952-6600-52-9(mp3)