Juhani Aho: Rautatie

Juhani Aho (18611921) kirjoitti toisen romaaninsa nimeltä Rautatie (1884) ja siitä tuli hänen ensimmäinen taiteellinen täysosumansa, joka herätti heti suurta huomiota kirjallisuuspiireissä. Minna Canth julisti Rautatien mestariteokseksi, luettuaan käsikirjoituksen.

Teoksesta onkin tullut suomalaisen kirjallisuuden ehdottomia klassikoita, jota on painettu satoja tuhansia kappaleita, käännettynä useille kielille. Rautatien tyylilajia on kuvattu pienoisrealismiksi ja se on myös samalla merkittävimpiä aikansa kansan- ja elämänkuvauksia. 

Rautatie kertoo Matista ja Liisasta, jotka eivät olleet aiemmin kuulleet rautatiestä, mutta kuulivat siitä pappilassa käydessään. He alkoivat kiinnostua tuosta uudesta ihmeestä, joka oli pyörien päällä kulkeva ja kiinnostus kasvoi niin kovaksi, että katsomaanhan sitä oli lähdettävä. Koko rautatieaiheeseen liittyi myös tuohon aikaan runsaasti fantasiaa. Rautatie oli hyvin 1880-luvulla kirjan aiheeksi sopiva, koska Suomessa oli ollut junaliikennetä vasta n. 20 vuotta, ja uusien ratojen rakentaminen oli jatkuvasti esillä eri yhteyksissä. Rautatie-romaani perustui Ahon omiin kokemuksiin ja myös Matti ja Liisa olivat ilmeisesti oikeasti olleet olemassa. 

Vaihtoehtoisesti CD-äänikirja (6 levyä kotelossa), tai mp3-äänikirja (1 levy kotelossa).

Lukija: Ritva-Liisa Elivuo

Saatavana sekä CD-että mp3-levyinä!

OVH 39 €/ kpl (sis. alv. 10 %). Postitusmaksu lisätään hintaan.

Kokonaiskesto: 5 tuntia 3 min.

Ääninäyte:

  • Finore oy
  • ISBN: CD-levy 978-952-5917-51-2, mp3-levy 978-952-5917-52-9