Leo Tolstoi: Aljosha Garshok

Leo Tolstoi (1828-1910) oli maineikas venäläinen kirjailija, joka edusti realismia, ja jonka tunnetuimpiin teoksiin kuului mm. Sota ja rauha, sekä Anna Karenina. Tolstoi oli huomattava yhteiskunnallinen ja uskonnollinen ajattelija, joka kuului kreivilliseen sukuun. Hän opiskeli yliopistossa itämaisia kieliä, ja oli muutenkin kielellisesti hyvin lahjakas, puhuen venäjän lisäksi ranskaa, kreikkaa, italiaa, englantia ja saksaa. Vuonna 1861 hän aloitti todella keskittymisen kirjallisuuteen maatilallaan, ja halusi myös auttaa köyhiä ja oppimattomia kylänsä lapsia, perustaen heille koulun.

Tällä äänikirjalla oleva Aljosha Garshok -novelli ilmestyi ensimmäisen kerran 1905, ja se perustuu Leo Tolstoin jälkeenjättämiin kaunokirjallisiin teoksiin, joiden käsikirjoituksista on sen suomentanut Arvid Järnefelt(1861-1932), joka tapasi Tolstoin, sekä oli hänen kanssaan kirjeenvaihdossa. 

Novelli kertoo Aljosha-pojasta, joka on laitettu kauppiaalle töihin. Häneen ei aluksi luotettu, mutta kun hän pyyteettä työskentelee, niin kaikki alkavat käyttää häntä hyväkseen. Sitten hän ihastuu kauppiaan kyökkipiikaan, ja aikoo naida hänet, mutta kauppias on sitä vastaan, ja saa isän myös samalle kannalle, joka puhuu hänelle järkeä..

Lukijana on Ritva-Liisa Elivuo.

Äänikirja on saatavana vaihtoehtoisesti joko CD-äänikirjana, tai mp3-äänikirjana.

OVH 27 € (sis. alv. 24 %). Postitusmaksu lisätään hintaan.

Kokonaiskesto: n. 19 min.

Ääninäyte:

  • Finore Oy
  • ISBN: 978-952-7201-83-1(CD) 978-952-7201-84-8(mp3)