Leo Tolstoi: Isä Vasilij

Leo Tolstoi (1828-1910) oli maineikas venäläinen kirjailija, joka edusti realismia, ja jonka tunnetuimpiin teoksiin kuului mm. Sota ja rauha, sekä Anna Karenina. Tolstoi oli huomattava yhteiskunnallinen ja uskonnollinen ajattelija, joka kuului kreivilliseen sukuun. Hän opiskeli yliopistossa itämaisia kieliä, ja oli muutenkin kielellisesti hyvin lahjakas, puhuen venäjän lisäksi ranskaa, kreikkaa, italiaa, englantia ja saksaa. Vuonna 1861 hän aloitti todella keskittymisen kirjallisuuteen maatilallaan, ja halusi myös auttaa köyhiä ja oppimattomia kylänsä lapsia, perustaen heille koulun.

Tällä äänikirjalla olevan Isä Vasilij -novellin on Tolstoin jälkeenjääneistä käsikirjoituksista suomentanut Arvid Järnefelt (1861-1932), joka tunsi myös henkilökohtaisesti Tolstoin.

Novelli kertoo miehestä, joka sopimattomaan aikaa tulee pastoria hakemaan, mutta tilanne on pakottava, koska hänen vaimonsa on tekemässä loppuaan. Vaimo oli synnyttänyt kuollen lapsen, ja oli nyt itsekin menehtymäisillään. Pastori lähtee miehen matkaan, ja saapuu ajoissa paikalle. Mitään ei kuitenkaan ole enää tehtävissä – muuta kuin siunaus. Lapsia jää perheeseen äidittömiksi, ja pastoria säälittää tuo tilanne . . joten hän antaa pienen rahalahjan perheelle. Tästä toimesta kuitenkin saa tiukkaa ripitystä omalta vaimoltaan..

Lukijana on Ritva-Liisa Elivuo.

Äänikirja on saatavana vaihtoehtoisesti joko CD-äänikirjana, tai mp3-äänikirjana.

OVH 29 €/kpl (sis. alv. 24 %). Postitusmaksu lisätään hintaan.

Kokonaiskesto: n. 22 min. 26 sek.

Ääninäyte:

  • Finore Oy
  • ISBN: 978-952-7201-99-2(CD) 978-952-6600-00-0(mp3)